Во Русија застрелан вепар од 535 кг

725

Рускиот ловџија Петар Максимов (36) во близината на руското село Шокуров на Урал, во 2015 година, направил вистински подвиг застрелувајќи вепар тежок 535 килограми и висок 1,7 метар, што во тоа време, како што наведуваат руските медиуми, претставувало нов Гинисов рекорд. Ловџијата Максимов е и соосновач на ловната фарма „Андреев“. Последниот голем вепар, кој пред тоа влегол во Гинисовата книга на рекорди, бил познат под името Хогзила, а го застрелал Џет Веб, во САД, во 2004 година, и имал „само“ 400 кг.