На сцената во Македонскиот народен театар, вечерва, со почеток во 20 часот, ќе се одигра 50-та јубилејна изведба на претставата „Кец на десетка“, комедија што со спонтан хумор брзо ја освојува публиката.
„Кец на десетка“ од авторот Митко Бојаџиски, а во режија на Драган Спасов-Дац и Јордан Симонов, сите овие изминати години, до денес, се игра пред полн салон и ја воведува публиката во хумористичното дејство што се одвива во едно сосема нормално семејство, при што ситуациите и околностите ги наведуваат ликовите во поинаква насока.
Харизматичните ликови на таткото Доксе – Александар Микиќ, мајката Грациела – Тања Кочовска, ќерката Ана – Нина Деан/Софиа Насевска-Трифуновска и Тоше – Ивица Димитријевиќ/Стефан Спасов, оставаат хумористичен печат и спонтано допираат до срцата на театарската публика.
Претставата во изминатите години имаше повеќе гостувања и учества на домашни фестивали, а премиерно беше одиграна токму пред четири години, на 17 ноември 2017 година.