Изведба на балетската претстава „Ана Каренина“

47

Во рамките на годинешното 40. „Скопско лето“, балетската претстава во два чина „Ана Каренина“ со одбрана музика од рускиот великан Петар Илич Чајковски, на сцената на Националната опера и балет, ќе биде изведена в петок, во 20 часот.

– Преку современите кореографски решенија, соединети со класичен балет на Лео Мујиќ од Хрватска, минималистичка но ефектна сценографија, прекрасните костими на Александар Ношпал, ќе видиме едно интересно визуелно, динамично и полно со страст балетско видување на познатиот роман „Ана Каренина“ на големиот руски писател Толстој- најавуваат од балетот.

Настапуваат истакнати солисти и целиот балетски ансамбл на Националната опера и балет.