Новата анкета на Галуп покажува дека ставовите на американската администрација предводена од претседателот Доналд Трамп остануваат негативни на меѓународно ниво. Во 135 земји и територии, средниот рејтинг за одобрување на раководството на САД е 33 отсто, при што погледите се најлоши во Европа. Галуп исто така открива дека ставовите за актуелното американско раководство во Азија е на еднакво ниско ниво, како во времето на администрацијата на Џорџ Буш.

Овој графикон дава преглед на рејтингот за одобрување на претседателот Трамп во неколку клучни земји. Трамп се покажа дека е популарен меѓу Израелците, особено откако ја префрли американската амбасада од Тел Авив во Ерусалим и 64 отсто од анкетираните во оваа земја го одобруваат неговото раководство.

Во Германија, од друга страна, само 12 отсто од испитаниците на Галуп изјавиле оти го одобруваат раководството на американскиот претседател.