При украсување на ентериерот, еден од најпредизвикувачките моменти е сликањето на ѕидовите. Сите други детали подоцна зависат од тоа која боја ќе ја изберете. Темните sидови се тренд во последните неколку години, а честопати може да се појават сосема нови во свежи ентериери. Дополнителната креативност ќе биде охрабрена од бојата што создава чувство на училишна табла на ѕидот, така што ќе можете да цртате на неа со креда без никакви проблеми. Ваквите ѕидови будат инспирација и креативност во домот.
Иако на почетокот изгледа логично, црната боја не мора да значи дека ќе го затвори просторот.
Во кујната, на пример, таков ѕид може да има двојна корист. Имено, ако изберете боја на која можете да пишувате со креда, можете да заборавите на здодевните лопатки и блокови – таблата за расположение ќе биде на вашето најфреквентно место. Дозволете им на вашите деца да цртаат нов цртеж секој ден, инспирацијата е неисцрпна. Бојата за училишната табла е апсолутен хит во ентериерите веќе неколку години. Се нанесува на ист начин како и секоја друга боја и можете да изберете помеѓу сликање на целиот ѕид или само на еден дел.