Трибјут-бендот „Брит Флојд“ во ноември во Скопје

838

По настапите пред повеќе од милион обожаватели низ целиот свет, на 14 ноември во арената „Борис Трајковски“ публиката ќе има можност да ужива во настапот на еден од најдобрите трибјут-бендови на светот – „Брит Флојд“.
Членовите на групата се посветени на тоа да го оживеат култниот бенд „Пинк Флојд“ со секоја нота и секој потег, поради што заслужено се сметаат за нешто најблиску до оригиналот.

Во Скопје тие ќе донесат исклучително прецизен музички перформанс, придружен од неверојатно оригинално видео и анимација на препознатлива бина со пинкфлојдовскиот лак и светлосен круг. Публиката ќе биде дел од совршено аудио и визуелно доживување на легендарните песни од „The Piper at the Gates of Dawn“, па се до „Division Bell“.

Се разбира, ќе бидат изведени и песни од албумот „Wish You Were Here“, како и од легендарниот „The Dark Side of the Moon“, кој оваа година слави 45 години од објавувањето. „Брит Флојд“ доаѓа со своја продукција: звук, светло и видео.
Наскоро продукцијата „Авалон“ ќе објави детали за продажбата на влезниците за концертот.