Томе, Ема и Емил со најдобри творби

416

Оваа година на конкурсот пристигнаа многу творби. Имаше неколку цртежи на зададената тема, но најмногу пристигнаа предмети изработени од материјали што може да се реупотребат.
Стручното жири ги избра победниците:
Прво место ѝ припадна на „Касичка робот“, изработена од Томе Костадинов, ученик во 4-г одд. во ООУ „Сандо Масев“, Струмица.

Второто место е за „Куќа од хартија“, изработена од Ема Илоска, 6-2 одд. во ООУ „Братство“, Скопје.
Третото место е за „Касичка прасе“, изработена од Емил Трајков, 7 одд. во ООУ „Димче А. Габерот“, Демир Капија.
Шпаркасе банка Македонија обезбеди вредносни подароци во износ од 9.000 денари за првото место, 6.000 за второто и 3.000 денари за третото место.
Победниците ќе бидат гости во емисијата „Ивце Пивце и другарите“ в недела, во 9.30 часот, на телевизијата Канал 5. Таму ќе дознаеме нешто повеќе за нивните изработки. И.М.