Сите погледи свртени кон Сирија

1139

САД градат коалиција за напад врз Сирија како одговор за наводниот хемиски напад. Москва предупреди за војна меѓу Русија и САД ако Вашингтон интервенира во Сирија. Двете сили и нивните сојузници го засилуваат военото присуство во регионот