Отпадот ги одвраќа туристите од летување

97

Иако летната сезона само што започна, на друштвените мрежи се појавија фотографии на кои е прикажана згрозувачка глетка од купишта отпад, кои предизвикаа гнев кај туристите, а поединци токму од таа причина го откажуваат летувањето во оваа држава.

Надлежните служби ниту минатите години не реагираа на оваа ситуација, со оглед на тоа дека не е прва година во делови од земјата да има купишта отпад, а се чини дека и оваа година нема ништо да се промени.