Млади спортисти од Скопје успешни на пливачки митинг во Белград

52

На неодамнешниот меѓународен пливачки митинг што се одржа во Белград, Србија, младите надежи на ПК Вардар 2018 имаа успешен настап и се вратија со голем број медали.

Кирил Ангелковиќ беше прогласен за најуспешен пливач во категорија 2008 година.
Неговиот другар од клубот Симон Поповски ги освои третото место на 100 метри градно и второто место на 200 метри градно во категоријата 2005-2006 г., а Горазд Станковски беше втор во трката 50 метри слободно и трет на 100 метри слободно.

Второ место освои и Никола Ѓуретановиќ во трката на 100 метри слободно, како и онаа на 200 метри грбно, а прво место му донесе патеката 200 метри мешано со време 2:56,80 во категоријата 2007 г.

Кирил Ангелковиќ беше втор на 100 метри слободно, а освои прво место на 400 метри слободно, како и второ место на 200 метри мешано во категоријата 2008 г.

Второнаграден е и Петар Цеков во трката 200 метри слободно, како и второ место на 400 метри слободно и 100 метри градно во категоријата 2008 г.

Марин Ташевски Марин беше прв на 50 метри грбно со време 37,00, како и на 100 метри грбно со време 1:21,97 во категоријата 2008 г.

Андреј Калкус трката 50 метри делфин ја заврши трет во категоријата 2009 г.