За следниве години се најавени неколку филма на кои продукцијата „Марвел“ работи во меѓувреме. Еве што да очекуваме во 2019 година.

Капетан Марвел (2019)
Датум на премиера: 8 март 2019
Шокантно и изненадувачки (можеби кај некои и со разочарување), првиот женски соло-филм нема да биде „Црната вдовица“, туку „Капетан Марвел“. По објавувањето на „Одмаздници: војна до бесконечноста“, овој филм станува еден од најочекуваните во целиот следен универзум на студиото Марвел.
Малку е познато за филмот „Капетан Марвел“, но она што го знаеме е дека хероината во филмот ќе ја игра оскаровката Бри Ларсон, додека режисери на филмот се Рајан Флек и Ана Боден.
Филмот ќе биде сместен во 1990-тите и ќе глуми Ник Фурим, а главен негативец ќе биде класичниот стриповски Скрулс.

Одмаздници 4 (2019)
Датум на премиера: 3 мај 2019 (САД) / 26 април 2019 (Велика Британија) – подложен е на промена
Ова е големо финале на третата фаза на Марвел и, според шефот на Марвел, Кевин Фејџ, тоа ќе биде финале какво сѐ уште не е забележано во филмскиот простор на Марвел.
Иако „Марвел“ не откри ништо за овој филм, благодарение на „Војна до бесконечноста“, можеме да претпоставиме некои работи. Очигледно, тој ќе се фокусира на другите одмаздници за да ја поништи работата на Танос од претходниот филм. Единствената информација што излезе од устата на сценаристите Кристофер Маркус и Стивен Мекфили е дека ликовите што малку се појавија во последниот филм, како што се Кап и Црната Вдовица, сега ќе добијат централна позиција.
Што се однесува до гласиштата, се претпоставува дека името на филмот ќе биде „Одмаздници: крај на играта“.

Спајдермен: далеку од дома (2019)
Датум на премиера: 5 јули 2019
По „финалето“ на сите финалиња, Феиџ ветува дека Фазата 4 ќе започне нова ера – што ќе почне со продолжението на „Спајдермен: враќање дома“. До неодамна не знаевме многу за филмот.
Вистинското име „Спајдермен: враќање дома 2“ е „Спајдермен: далеку од дома“. Повторно главна ѕвезда на филмот ќе биде но Том Холанд. Џон Вотс, исто така, се враќа во улога на режисер, а неодамна беше откриено дека Семјуел Л. Џексон, Ник Фјури и Коби Смолдерс, Марија Хил му се приклучуваат на филмот.
Што се однесува до негативецот, циркулираат гласишта дека Џејк Гиленхал е во преговори за улогата на Мистерио, но ова сè уште не е официјално потврдено.