ЕХФ најавува измени за младите категории

96

Според препораките на Натпреварувачката комисија на ЕХФ, на состанокот во Барселона викендов, членовите на Извршната комисија на ЕХФ ќе разгледуваат опции за оптимизација на првенствата во младите категории, вклучувајќи ги и квалификацискиот модел и структурата на годините. Предлозите ќе бидат презентирани на конференцијата на претседателите за време на фајналфор-викендот во Келн во јуни.