Две нови книги на Сашо Огненовски

168

Книга со детски пиеси на српски јазик насловена „Чаробни компас“ од Сашо Огненовски, во издание на белградската издавачка куќа „Алма“, беше промовирана на неодамна завршениот 63-ти Белградски саем на книгата, во салата „Десанка Максимовиќ“. Промотори беа Милутин Ѓурковиќ и Ѓорѓе Оташевиќ, главниот и одговорен уредник на „Алма“.

Најновата, пак, поетска збирка на Огненовски, „Шума“, ја издаде „Силсонс“, а ја промовира на крајот на октомври поетот Михаил Ренџов во „Матица Ексклузив“ во Скопје. Стихови од оваа книга читаа младите актери Ива Милчова, Ане Блажовски и Христина Стефановска.