Домување

Прекрасните и функционални асталски ламби што потсетуваат на скулптури се убав детаљ со кој ќе го освежите секој ентериер. Дури откако одреден период живееме во некој простор, по некое време почнуваме да сфаќаме што недостига во него. Кога деновите се пократки, најчесто ни недостига светлина. Табеларните светилки се совршен детаљ, со кој можеме да го збогатиме просторот, а сегашниот тренд со скулпторски светилки е всушност безвременски.
Формите – нивната перцепција, можноста за промена и примена, отсекогаш биле неисцрпен извор на инспирација за многу уметници. Сите форми околу нас се извор на логика, без разлика дали се човечки или природни.
Органски или геометриски форми, декоративните ламби со керамичка основа и сенка на платно обезбедуваат нежно амбиентално осветлување што се прекршува на површините на скулптуралната основа и создаваат посебна атмосфера во секоја просторија во која се сместени. Тие изгледаат одлично и во дневната и во спалната соба, но и во ходникот, а единствениот проблем е изборот само на една или евентуално на две светилки.