Јапонската цреша од лего-коцки е безмалку убава како и вистинската

1505

Јапонија го создаде најголемото дрво на јапонска цреша, направено од лего-коцки, пренесува „Мешабл“.

За интересната креација беа употребени 881.470 парчиња на лего-коцки, со што влезе во Гинисовата книга на рекорди.

„Дрвото“ беше произведено во фабриката на „Лего“ во Чешка, а потоа транспортирано и составено во Нагоја, Јапонија.