Повеќето традиционални божиќни пазари во Германија оваа година се откажани. Германски град Ландшут најде иновативен начин као да се задржи традиционалниот божиќен дух, а да не се прекршуваат воведените протоколи поради пандемијата на ковид-19.

Пазарот во Ландшут, Баварија нуди традиционално греено вино, слатки, божиќни колачи и колбаси, но само од вашето возило, пренесува Би-би-си.