Хафтор Џулиус Бјорнсон (29), кој го глуми ликот на Грегор Клигејн – Планината во популарната телевизиска серија „Игра на тронови“, е победник на годинашното натпреварување за „најсилен човек на светот“, одржано на Филипините во неделата.

Бјорнсон е редовен учесник во натпреварувањето, во кое по трипати беше второпласиран и третопласиран.

Ова е прв триумф за Бјорнсон (лево) во натпреварувањето
Бјорнсон како Грегор Клигејн – Планината во „Игра на тронови“