Парада по повод Денот на победата над фашизмот во Москва

339

Во Москва се одржува парада по повод 9 мај, Денот на победата над фашизмот во Втората светска војна.

На парадата учествува и рускиот претседател Владимир Путин, на кој рапорт му поднесе министерот за одбрана Сергеј Шојгу.