„Огнено торнадо“ создадено во пожар во Англија

255

Противпожарните служби снимија т.н. „огнено торнадо“ додека се обидуваа да изгаснат пожар во фабриката за пластика во Вудвил, Англија. Невообичаената појава настанува кога доаѓа до соединување помеѓу студениот и жешкиот воздух.