Обиколка низ најголемата куќа на дрво во светот

284

Најголемата куќа на дрво во светот се наоѓа во Кросвил, САД. Таа е висока 30 метри и има повеќе од 80 соби, а нејзиниот творец Хорас Бурџис вложи повеќе од 12 илјади долари во изградбата која почнала во 1993 година.