„Амфора“ традиционално запали василичарски оган во водите на Охридското Езеро

482

Традиционално и оваа година нуркачите од Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид запалија василичарски оган во водите на Охридското Езеро.
На овој необичен начин од Центарот им ја честитаат Стара нова година и Василица на православните христијани.