Најскапата новогодишна елка од злато

654

Во Минхен е поставена елка украсена од 2.018 златници, чија вредност изнесува 2,3 милиони евра, со златна ѕвезда на врвот.

Оваа новогодишна елка е создадена од вкупно 63 килограми злато.
  
Елката ја направија вработените од златарата „Про Аурум“, компанија која се занимава со трговија на злато.