Преместувањето на куќата во викторијански стил, стара 139 години неколку години било детално планирано и целата операција чинела 400 илјади долари, пренесуваат светските медиуми.

Куќата е преместена од парцелата на друга локација, шест блока, или околу 400 метри на истата улица, а на нејзината стара парцела ќе се гради осумкатница. При преселбата возилото на кое било натоварена се двошело со брзина од само 1,5 километри на час.