Италијанска гимнастичарка освои медал со „Зајди зајди“

1979

Италијанската репрезентативка со романско потекло Александра Аџурџукулезе (17) го освои бронзениот медал на Светското првенство во ритимичка гимнастика што се одржува во Софија, Бугарија, со нејзината кореографија изведена на македонската песна „Зајди, зајди“.