Свечената церемонија на кралската венчавка – од „Сент Џорџ“ до „Фрогмор хаус“

1825

Венчавката на принцот Хари и на американската актерка Меган Маркл ќе се одржи во капелата „Сент Џорџ“, по што ќе следи поворка со кочија низ Виндзор, за прославата да продолжи во Виндзорската палата. Вечерниот прием ќе биде организиран во резиденцијата „Фрогмор хаус“.