„Ѕидот на мајките“ застана пред федералните агенти

159

Групата „Ѕидот на мајките“ се приклучи на антирасистичките протести во Портланд, САД, каде што нејзините членки се поставија како „жив штит“ меѓу демонстрантите и федералните агенти испратени да ги растурат протестите.