Швајцарски Веве претворен во галерија на отворено

120

Улиците и јавните места во швајцарскиот град Веве се претвораат своевидна галерија на отворено преку уметничките дела кои ги красат, во рамките на тамошниот фестивал што се одржува двапати годишно. Шеесет и едно дело на уметници и фотографи од 19 држави ќе бидат изложени до 30 септември.