Фламингата влегоа во нивното ново живеалиште во Зоолошка

391
Фото: Горан Анастасовски

Фламингата, кои од неодамна станаа жители на скопската Зоолошка градина, денеска влегоа во нивното ново живеалиште. Птиците ги фотографираше нашиот колега Горан Анастасовски. Станува збор за 15 фламинга помлади од една година, кои пристигнаа во Зоолошка во април.