Филмските ѕвезди на Вакаливуд

255

Уганда привлекува внимание во светот на кинематографијата со нискобуџетните акциски филмови исполнети со бркотници со автомобили, кунг-фу тепачки, специјални ефекти и експлозии, снимени во филмското студио познато како Вакаливуд, во предградието Вакалига во главниот град Кампала.