Урбани оази: Зелените покриви низ светот

353

Зелените површини стануваат реткост во големите урбани средини, па градежниците се почесто ги гледаат покривите на високите згради како погодни места за нивно поставување. Преку серијалот фотографии прикажани се урбаните оази во Диселдорф (Германија) Чикаго, Сан Франциско (САД), Ванкувер (Канада), Пекинг (Кина), Осака (Јапонија)…