Употребени пакетчиња за чај претворени во уметност

193

Многумина искористените пакетчиња за чај ги гледаат како отпад, но Руби Силвиус од Њујорк во нив гледа неискористени уметнички платна на кои таа изработува минијатурни дела. На нив таа ги претставува посетителите на музеите додека ги набљудуваат славните дела на познати уметници. Нејзината колекција од минијатурни дела ќе бидат изложени во март на самостојна „Изложба за креативен простор“ во Чигасаки, Јапонија.