Уметнички приготвен јапонски деликатес

109

Многумина ќе се согласат дека сашими (јапонски деликатес од свежа риба исечена на мали парчиња) е еден од најдобрите начини да се ужива во вкусот на рибата. Овој деликатес се стекна со голема популарност откако мајсторите почнаа да го приготвуваат на уметничкиот начин.