Уметници оживуваат слики од детски чудовишта

111

Децата имаат бујна фантазија. Многу е важно децата да бидат охрабрени да ја употребуваат својата фантазија и креативност. Со таа цел, за да им се помогне да ја развијат нивната имагинација и да ги охрабрат да го следат нивниот креативен потенцијал, уметници од целиот свет се здружија за да го направат „Проектот Чудовиште“. Учениците им ги праќаат своите чудовишта, а потоа уметниците им додаваат мала доза од својот талент на чудовиштата и ги доведуваат во живот. Новите дела потоа се враќаат кај оригиналните креатори, со цел да се научат на уметнички техники.