Турбулентната година низ фотографии

190

Луѓето низ светот излегоа на улични протести, додека екстремните временски услови, болестите и насилството измачуваа дел од најранливите подрачја. Но, во тешките околности се појавија нови лидери, жените се бореа за своите права и беа изнајдени револуционерни терапии за болестите. Ова се фотографиите на британски „Гардијан“ што ја одбележаа турбулентната 2019-та година.