Танц и марш на парадата во Пјонгјанг

173

Северна Кореја организираше парада во Пјонгјанг, по повод 70-годишнината од формирањето на државата, која беше одбележана со т.н. „масовни игри“ во кои учествуваа бројни изведувачи. Припадници на армијата на Северна Кореја маршираа на плоштадот Ким Ил-сунг, во рамките на парадата.