Солзавец како новогодишен подарок за мигрантите

179


Граничната полиција на САД со солзавец се обиде да ги спречи мигрантите кои од Мексико се обидуваа нелегално да влезат на територијата на САД. Галеријата на Би-би-си покажува како властите во САД ја контролираа масата од 150 луѓе, кои на денот на новогодишната вечер имаа намера новата година да ја започнат во „ветената“ земја.