Фото: Игор Бансколиев

Подготовките на угостителските објекти за повторно отворање и раздвиженоста низ градот покажуваат дека Скопје полека се враќа во нормала по укинување на полицискиот час. Голем дел од луѓето и натаму носат заштитни маски надвор од нивните домови, како што се забележува на фотографиите на фоторепортерот на „Нова Македонија“ Игор Бансколиев.