Јавните површини се обележени со линии, знаци и поделени со прегради, со цел да се почитуваат мерките за социјално дистанцирање со цел да се спречи ширењето на пандемијата. Јавните установи, метро-станиците, канцелариите, училиштата и рестораните ширум светот веќе се прилагодија на новонастанатата ситуација.