Раѓањето на горила е причина за славење

502

Кон крајот на минатата година во зоолошката градина во американскиот град Бостон, се роди првата машка горила. Малото младенче и неговата мајка 39-годишната Кики се од загрозениот вид на Западни низински горили.

Фотографиите од младенчето и неговата мајка беа споделени на Инстаграм од страна на фондацијата „Кармагава“ која досега донираше околу 5 милиони долари за потребите на луѓето и животните.

Во објавата на „Кармагава“ се вели дека секое ново раѓање на горила е причина за славење, бидејќи дава надеж за иднината на овој загрозен вид.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Karmagawa (@karmagawa)