Проекција на слики од Ван Гог во Париз

145

Музејот на дигитална уметност „Работилница на светлината“ во Париз ги оживеа сликите на Винсент ван Гог, проектирајќи ги на големите ѕидови во поранешната леарница со придружба на тажна музика.