Продолжува реконструкцијата на Богородичната црква

492

Работници беа забележани во понеделникот како се искачуваат на Богородичната црква во Париз за да го продолжат нејзиното реконструирање, 11 месеци откако пожар го опустоши обележјето на француската престолнина старо 850 години. 

Реставраторите беа фотографирани како работат на скелиња околу покривот, додека други работат на обновување на фасадата.

На 15 април минатата година, пожарот што ја зафати готската катедрала го уништи нејзиниот покрив. Додека катедралата гореше, илјадници луѓе гледаа и плачеа, додека други пееја химни и се молеа за нејзин спас.