Пребројувањето на кралските лебеди

237

Традиционалното пребројување на лебедите на реката Темза се спроведува неделава. Процесот на пребројување на птиците и нивна идентификација, при што се одредува дали ѝ припаѓаат на британската кралица, потекнува од 12-от век.