Последиците од протестите во Париз

285

Градби и споменици вандализирани со графити, запалени продавници и автомобили на улиците во центарот на Париз можат да се забележат ден откако се случија судирите на демонстрантите од движењето „жолти елеци“ и полициските единици. Градските власти ангажираа дополнителен број камиони кои ќе бидат користени за да се исчисти градот од запалените возила и објекти.