Покрај Амазонија, горат и шумите во Индонезија

77

Додека пожарите  беснеат во бразилските дождовни шуми, југоисточната азиска земја Индонезија е погодена од слична еколошка трагедија. Индонезија е дом на некои од најстарите тропски шуми во светот. Регистрирани се околу 700 жаришта на островите Суматра, Калимантан и Риау.