Подвижните градини на Јапонија

324

Јапонските градинари организираат годишно натпреварување, во рамките на кое ги претвораат нивните мини-камиони во „подвижни градини“, работејќи со часови за да создадат интересни креации во задниот дел на возилата, предвиден за носење товар.