Очајничката борба за опстанок во Идлиб

816

Над 900.000 луѓе се обидуваат да го преживеат најновиот судир во Идлиб, северозападна Сирија, пренесува Агенцијата за миграција на ОН.

Раселените наоѓааат прибежиште во подземни пештери, импровизирани засолништа, а понекогаш и на гробишта. Некои од нив горат облека со цел да се стоплат во студените зимски денови.