Фото: Маја Јаневска-Илиева

Изложбата на фотографии „Таму“ од Милчо Манчевски синоќа беше отворена во Музејот на современата уметност Скопје, а беше промовирана и книга фотографии под ист наслов.

На изложбата и во книгата се претставени 88 фотографии во боја, создавани на на улиците на Индија, Виетнам, Русија, Македонија, Тајван, Куба, Турција, Црна Гора и САД во текот на десетгодишен период.

Меѓу бројните љубители на фотографијата кои ја посетија изложбата беше и претседателот Стево Пендаровски.

Изложбата поддржана од Министерството за култура како дел од годинашната програма, ќе биде отворена до 1 ноември.