Островот на Исламската држава стана забавен парк

217

Забавниот парк кој се наоѓа на остров на реката Тигар, во ирачкиот град Мосул, беше отворен во април. Изградбата почна во 2011 година, но запре кога Исламската држава (ИД) ја презема контролата над градот во 2014 година. ИД го користеше островот за складирање на оружје и муниција.