Опасноста и напорната работа во најтешките светски професии

275
Работник вади сулфур од вулканот Иџен во Индонезија

Луѓето што вадат сулфур од вулканот Иџен во Индонезија, собирачите на јаглен во Индија, работниците кои бараат скапоцени камења во рудниците во Пакистан, собирачите на песок во Камерун, како и рударите во Боливија и во Буркина Фасо, според многумина, се занимаваат со најтешките светски професии, кои истовремено се опасни и напорни.