Околу 20 милиони луѓе учествуваа на фестивалот „Кумб Мела“ во Индија

278


Галеријата на британски „Гардијан“ низ серија на фотографии ги пренесува необичните ритуали и атмосферата на фестивалот „Кумб Мела“ во Индија. Овој фестивал се смета за најмасовен собир на луѓе на едно место, па така повеќе од 20 милиони Хиндуисти ги исполнуваат своите религиски ритуали со капење во светите води на реките во Индија.